-
- درصورتیکه در خیابان و محل رفت آمد عمومی دوربین مداربسته نصب می کنید می بایست دیگران را از وجود این تجهیزات مطلع کنید
- درصورتیکه قصد دارید در آپارتمان دوربین نصب کنید می بایست سایر ساکنین را مطلع و رضایت آنان را جلب کنید(مکتوب باشد بهتر است)
- شما بهیچ وجه نمی توانید در هیچ کجا دوربین مخفی نصب کنید و حتما باید افراد را از مکان نصب دوربین مطلع کنید اما در صورتیکه هدف شما از نصب دوربین مداربسته پیشگیری از وقوع جرم یا حادثه باشد می توانید با کسب مجوز قانونی از مراجع ذیصلاح نسبت به نصب اقدام کنید توجه داشته باشید اینگونه مجوزها دارای محدودیت زمانی هستند و شما هرگز نمی توانید بصورت دائمی دوربین مخفی نصب کنید
آیا نصب دوربین مداربسته منع قانونی دارد؟
طبق قانون اگر مایل باشید در ملک شخصی خود دوربین مداربسته نصب کنید، موظف هستید تمامی همسایگان یا افرادی که مرتبا در اطراف ساختمان در رفتوآمد هستند را از وجود دوربین مطلع سازید که این کار بهراحتی با نصب یک یا چند تابلو کوچک امکانپذیر است.
همچنین نصب دوربین در مشاعات ساختمانهای مسکونی مانند راهپله، حیاط یا پارکینگ، به تائید کتبی اعضای مجمع ساختمان نیازمند است؛ بنابراین تمامی مراحل تهیه و نصب دوربینهای مداربسته باید زیر نظر مدیر ساختمان انجام گیرد و در واقع مدیر ساختمان باید با توجه به نیاز آپارتمان، تعداد و محل قرارگیری دوربینها را تعیین کند.
در این میان نصب دوربین در مکانهایی همچون داخل منزل یا اتاق خواب افراد، که به آنها محیطهای شخصی اطلاق میشود، از حساسیت بیشتری برخوردار بوده و بر اساس قوانین مربوطه، شخص یا افرادی که در آن محل رفتوآمد دارند یا زندگی میکنند، باید از این امر مطلع شوند و سپس برای نصب این دوربینها مجوز رسمی تهیه گردد.
ناگفته نماند نصب دوربین مداربسته بهطوریکه سایر افراد حاضر در محل از وجود آن مطلع نگردند (مخفی باشد) تنها با کسب مجوز از مراجع قانونی مربوطه و در مدتی محدود امکانپذیر است و اگر به هر دلیلی این دوربینها بهصورت مخفی یا بدون مجوز نصب گردند، شخص خاطی تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد و مجازات خواهد شد.
اگرچه دوربینهای مداربسته ابزاری کارآمد برای برقراری امنیت و کاهش جرائم و تخلفات هستند، استفاده غیرمجاز یا بدون مجوز از آنها، هم از لحاظ اخلاقی و هم از نظر قانونی نادرست است. |
چه زمانی میتوان مخفیانه از دوربین مداربسته استفاده کرد؟
طبق اصل ۲۵ قانون اساسی هرگونه استراق سمع و نظارت بر زندگی دیگران خلاف قوانین است. طبق این قانون نصب و استفاده از «دوربین مداربسته مخفی» خلاف است و جرم محسوب میشود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، حتی تصویری که بهوسیله یک دوربین مخفی ضبط میشود قابل استناد نیست و حتی صاحب این دوربین نیز مجرم شناخته میشود.
در این میان تنها اگر صاحب یک ملک شخصی یا اداری (کارفرما) بخواهد از وقوع یک جرم بزرگ پیشگیری کند، میتواند با تهیه مجوز از مراجع قانونی، در یک بازه زمانی کوتاه، به نصب دوربین نظارتی مخفی در محل مورد نظر اقدام کند.
همچنین فیلمهای تهیه شده بهوسیله دوربینهای نظارتی و مداربسته نباید در اختیار شخص ثالث قرار گیرند و این عمل نیز نقض قانون به شمار میرود.
واضحترین مثال در این زمینه، فیلم دوربینهای مداربستهای است که با موضوعات مختلف و بهراحتی در فضای مجازی به اشتراک گذاشته میشوند و در دسترس همگان هستند.
دوربینهای مداربسته موارد استفاده فراوانی دارند، اما طبق قانون بههیچوجه نباید از این دوربینها برای تجاوز به حریم شخصی و نظارت بر زندگی دیگران استفاده شود. |